Inschrijvingen

Door de coronamaatregelen mogen enkel ingeschreven leerlingen op school aanwezig zijn, schrijf je dus zeker in vóór aanvang van de lessen! Proeflessen zijn om dezelfde reden dit jaar niet mogelijk.

Inschrijvingsdata

Net als vorig schooljaar verlopen de inschrijvingen voor 2020-2021 online

 • De voorrangsperiode voor de herinschrijvingen is afgelopen. Je kan je nog steeds opnieuw inschrijven, maar we kunnen niet meer garanderen dat er plaats is in jouw klas.
 • Nieuwe inschrijvingen: tot en met 30 september.
Inschrijvingstarieven 2020-2021

Leeftijd op 31/12/2020

Basistarief

Verminderd tarief*

UiTPAS kansentarief**

Jongeren 6-17 jaar

68 euro

44 euro

13,60 euro

Volwassenen 18-24 jaar

134 euro

134 euro

26,80 euro

Volwassenen 25+ jaar

318 euro

134 euro

63,60 euro

*Zie document "Vermindering inschrijvingsgeld" voor de voorwaarden.
**Enkel voor UiTPAS met kansentarief uit Leuven.

Inschrijving in het DKO onder 12 jaar is fiscaal aftrekbaar als kinderopvang. Je ontvangt automatisch een fiscaal attest.

Ik heb recht op korting: wat doe ik als ik wil inschrijven?

 • Neem bij voorkeur voor de inschrijvingen al contact met het secretariaat en geef je UiTPAS-nummer door (via mail of telefoon). Dan kunnen wij het juiste tarief voor je klaarzetten.
 • Vermeld zeker bij je inschrijving in het opmerkingenvak dat je recht hebt op korting, met je nummer erbij.
 • Als je niet op voorhand contact hebt gehad met het secretariaat, betaal dan niet meteen bij inschrijving, maar wacht tot het tarief is aangepast. 
Online inschrijvingen

Online inschrijven doe je op mijnacademie.be. Als je niet automatisch op onze school terecht komt, kies je voor SLAC/Conservatorium via het zoekvak.

We raden aan om voor aanvang van de inschrijvingen alvast een account aan te maken en alle gezinsleden toe te voegen die je wil inschrijven en voor iedereen de contactgegevens te controleren en verplichte vragen in te vullen. Zo verlies je geen tijd wanneer de effectieve inschrijvingen open gaan. 

Oude account niet meer geldig: maak een nieuwe aan!
De accounts voor mijnACADEMIE worden vanaf nu op een andere manier bekeken. Zo is het nu mogelijk om één leerling aan meerdere accounts te koppelen en binnen eenzelfde account leerlingen te hebben van verschillende leefeenheden. Omwille van het grote verschil met voorgaande schooljaren en omwille van de compliance met de GDPR-wetgeving zijn alle bestaande accounts verwijderd. Iedereen moet dus een nieuwe account maken en opnieuw de namen en rijksregisternummers van de gezinsleden die je wil inschrijven ingeven.

Ter voorbereiding van je inschrijving (kan nu reeds):

 1. Maak een account aan.
 2. Voeg alle gezinsleden die je wil inschrijven toe, controleer voor iedereen de contactgegevens en vul de verplichte vragen in. Heb je geen Belgisch adres of geen rijksregisternummer, neem dan telefonisch contact op met het secretariaat om gezinsleden toe te voegen.
 3. Inschrijven kan zonder voorbereiding voor een logisch vervolg (voortzetten van de huidige opleiding) of een starterscursus. Wil je in een hoger jaar starten omwille van een eerdere opleiding? Contacteer dan eerst het secretariaat telefonisch om je dossier te laten aanpassen. Daarna kan je je inschrijving online finaliseren.
 4. Consulteer eerst de uurroosters en maak voor jezelf een overzicht voor welke lessen je wil inschrijven.

Voor de effectieve inschrijving (vanaf hoger vermelde data):

 1. Log in en klik op het gezinslid dat je wil inschrijven in de linkerkolom.
 2. Kies je richting en vakken. Hierbij kan je al leraar, dag en uur kiezen voor de klassikale vakken. Consulteer eerst de uurroosters: eenmaal een vak geselecteerd kan je niet terugkeren!
  - Heb je toch een verkeerd vak gekozen: noteer dan het juiste in het opmerkingenvak, dan passen wij dat voor je aan.
  - Heb je wel het juiste vak, maar zie je de gewenste klas niet staan? Wijzig dan indien nodig de afdeling! 
  - Wil je voor muzikale vorming jongeren of muziekcultuur jongeren veranderen van klas, meld dat bij de opmerkingen (leerlingen die al in die klas zaten hebben voorrang) en selecteer toch je gewone vervolgklas. We verwerken de wachtlijst voor het wisselen van klas vanaf 15 juni.
  - Voor de individuele vakken spreek je een dag en uur af met je leraar. Voor een nieuw individueel vak kan je zelf geen leraar selecteren, je kan wel een voorkeur voor afdeling, leraar en/of dag aangeven in het opmerkingenvak. 
 3. Betaal onmiddellijk met een betaalkaart online.
  Uitzondering: als je recht hebt op korting vermeld je dit in het opmerkingenvak met je uitpasnummer erbij zodat we eerst je tarief kunnen aanpassen.  
 4. Het secretariaat verwerkt de inschrijvingen chronologisch en neemt contact met je op als er nog toewijzingen moeten gebeuren (bv. keuze van instrumentleraar). Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de opgegeven voorkeur. Voor individuele vakken spreek je een uur af met de toegewezen leraar.

Hulp nodig?
Bij vragen of problemen bij online inschrijvingen, helpt het secretariaat je graag telefonisch (niet per mail) verder op 016 22 21 21.

Waarop letten bij het herinschrijven?

Muzikale vorming en muziekcultuur jongeren
Je plaats in je vervolgklas (zelfde lesdag en afdeling) is voorbehouden tot en met 14 juni. Wil je van klas wisselen, klik dan toch je vervolgklas aan en geef je wens om te wisselen aan in het opmerkingenvak. Wij verwerken de klaswissels vanaf 15 juni in volgorde van inschrijving.

Instrument
Bij keuze van je instrument, kan je in het opmerkingenvak aangeven welke leraar of welke lesdagen jouw voorkeur wegdragen zodat we je vlot een plaats kunnen toekennen. We verwerken de aanvragen chronologisch per instrument, ten laatste op 18 juni voor aanvang van de nieuwe inschrijvingen. Ook als je een instrument wil huren, vermeld je dat in het opmerkingenvak.

Harmonielab
Kies een klas overeenkomstig het niveau dat jij bereikt hebt voor harmonielab: 3.1, 3.2 en 3.3. Zit je voor dit vak al in graad 4, selecteer dan de 'klas' zonder lesmoment en spreek een uur af met lerares Erika Budai.

Woord 4.1
Leerlingen die starten in graad 4 kunnen zich in eerste instantie inschrijven voor één optie (keuze tussen speltheater, verteltheater en overtuigend spreken). Wil je graag een tweede optie volgen, noteer dat in het opmerkingenvak, dan zetten we je daarvoor op de wachtlijst. Combineren van een vierde graad woord met creatief schrijven kan niet.

© Copyright 2020 • SLAC/Conservatorium - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY