Betje Trompet en de reus

Leraarsoptreden

woensdag, 11 oktober, 2017 - 19:00
Minnepoort

Er was eens, in een aardig klein dorpje, een kleine fanfare … Kom luisteren naar het avontuur van Betje trompet, Tom kleine trom, Boem zijn grote broer, Netje klarinetje, Bolkaak de fagot, Schuifmans de trombone, Hooghout de hobo, Toeter de hoorn en Fluflu de fluit! Een viool en een contrabas geven het verhaal extra kleur. Een leuk concert waarin je op speelse manier de instrumenten leert kennen. Mis deze kans niet!

Muziekleraars van SLAC/Conservatorium nemen de muzikale partijen in dit werk van Louis De Meester op zich, toneelleraar Jan Bollen de vertelling.

Na “Betje trompet en de reus” volgt “Les moutons de Panurge” van Frederic Rzewski. Een tweede groep muziekleraars staat in deze experimentele compositie voor de lastige taak om een kudde schapen muzikaal samen te houden. Slagen ze in hun opdracht? Word jij op het einde ook één van de ontsnappende schapen? Of help je de muzikanten de schapen samen te krijgen?

Praktisch

Dit leraarsconcert is bedoeld voor kinderen van de lagere school. Alle leerlingen AMV jongeren L1 en L2 krijgen een inleiding op het concert tijdens de les AMV. De lessen AMV jongeren worden op woensdag 11 oktober geschorst zodat iedereen naar het concert kan komen.

Deelnemende leraars

Misschien speelt ook jouw leraar mee?

L. De Meester: Betje Trompet en de reus

• dwarsfluit: Toon Fret
  • hobo: Elisabeth Schollaert
  • fagot: Chantal Derongé
  • klarinet: Evelyn Raes - oud-leerling (vervangt Lana Langenaeker)
  • trompet: Frankie De Kuyffer
  • trombone: Bart De Lausnay
  • hoorn: Rogier Steel
  • viool: Marianne Herssens
  • contrabas: Ludo Joly
  • slagwerk: Eric Duchateau en Mathias Ghesquière
  • dirigent: Bart Van den Bosch
  • verteller: Jan Bollen

Fr. Rzewski: Les moutons de Panurge

Hannelore Collart, Sabine Daniels, Pieter-Jan De Maeyer, Machteld Dewilde, Toon Fret, Mathias Ghesquière, Nele Ghijs, Vincent Goris, Karen Haspeslagh, Marianne Herssens, Ludo Joly, Gert Meers, Catherine Mertens, Hilde Mertens, Marijke Oers, Stefaan Poelmans, Katherine Rooman, Elisabeth Schollaert, Ann Sluys, Dirk Vandaele.

Tickets:

Prijs: 10 euro / 7,5 euro voor leden Artrium
Te verkrijgen op het secretariaat van de hoofdafdeling vanaf 20 september of aan de kassa (indien er nog tickets over zijn)

Gratis ticket voor jonge leerlingen!
Artrium biedt aan alle leerlingen onder de 12 jaar een gratis ticket aan bij aankoop van een lidkaart (enkel geldig bij aankoop op het secretariaat, niet aan de kassa!)

Bereikbaarheid