Lezing bouw en onderhoud strijkinstrumenten

Door Tom Van Moerbeke

donderdag, 22 maart, 2018 - 19:30
Romaanse Poort lokaal A1.3

Speel je een strijkinstrument en vraag je je wel eens af hoe zo een instrument gemaakt wordt? Of wil je graag weten hoe je instrument het best te verzorgen? Kom dan naar deze lezing! Je bent ook welkom als je geen strijkinstrument bespeelt.

Het bouwen van strijkinstrumenten is een hele kunst. Vioolbouwer Tom Van Moerbeke, leraar aan I.L.S.A. (Internationale Lutherie School Antwerpen) en C.M.B. (Centrum voor muziekinstrumentenbouw), geeft je in deze lezing inkijk in het bouwproces. Hij zorgt ook voor praktische tips voor het onderhouden van je instrument. Heb je specifieke vragen? Breng dan zeker je instrument mee.

Inkom gratis, mits lid te zijn/worden van Artrium
Inschrijven noodzakelijk: op het secretariaat in Leuven of via mail (enkel als je al lid bent): conservatorium@leuven.be