Opendeurdag

zaterdag, 24 juni, 2017 - 14:00
Hoofdafdeling SLAC/Conservatorium

Kom onze opleidingen ontdekken op de opendeurdag op zaterdag 24 juni van 14 tot 17 uur! Je kan er niet enkel terecht voor info, maar tevens genieten van vele optredens en deelnemen aan proeflessen. De inschrijvingen beginnen ook die dag om 14u online en aan de balie.

Info

Je kan doorlopend aan de balie in de inkomhal terecht voor algemene info over de opleidingen. Ook voor de theorievakken muziek en alle vakken woord kan je doorlopend leraars spreken voor meer info. Bezoek zeker ook de tentoonstelling AMC met de mooiste eindwerken van de voorbije jaren. Voor de instrumenten en voor dans kan je de leraars spreken aansluitend aan de optredens en proeflessen. 

Optredens

Op de opendeurdag trekt de school alle registers open. In verschillende zalen in de hoofdafdeling brengen leerlingen muziek, woord en dans, jong en oud, het beste van zichzelf. Bekijk hier het programma en stippel je eigen parcours uit om zeker je favorieten niet te missen! (Wijzigingen nog mogelijk: bekijk best de week voor de opendeurdag het overzicht opnieuw.)

Op de binnenkoer kan je met een ijsje in de hand genieten van optredens van het symfonie- en harmonieorkest, kinderen samenzang, het fluitkoor, gitaarorkest, de hoboband en het klarinetchoir. Kleinere ensembles en solisten vullen heel de namiddag de Foyer en zaal Artrium met muziek. In zaal Biront kan je leerlingen woord bewonderen: algemene verbale vorming, voordracht, toneel en overtuigend spreken. Van de leerlingen creatief schrijven kan je teksten lezen en beluisteren. Ook de dansafdeling kan je doorlopend leren kennen in optredens en open lessen.

Proeflessen

Wil je zelf eens proberen? Ook dat kan voor heel wat vakken! (Wijzigingen nog mogelijk: bekijk best de week voor de opendeurdag deze pagina opnieuw, en vernieuw hierbij je pagina met F5 om de laatste versie te hebben.)

Muziek:

 • 14.30, klas 41: bezichtiging orgel en klavecimbel en proeflessen (Peter Breugelmans)
 • 14.30, klas 11: proeflessen blokfluit (Katherine Rooman)
 • 15.00, klas 11: praktijkles blokfluit: hoe onderhoud ik mijn instrument (Marleen Vertommen)
 • 15.30, klas 11: proeflessen zang (Bart De Kegel)
 • 14.50, klas 13: proeflessen hobo en barokhobo (Griet Cornelis)
 • 15.30, klas 13: proeflessen klarinet (Nadine Vranck)
 • 15.00, slagroom: proeflessen slagwerk (Mathias Ghesquière en An Lemmens)
 • 16.30, slagroom: proeflessen slagwerk (Eric Duchateau en Tom Ouderits)

Woord:

 • 15.30, klas C5: doe-mee-les algemene verbale vorming jongeren (8-11 jaar, Marleen Vandeput)
 • 16.15, klas C5: doe-mee-les algemene verbale vorming tieners (12-14 jaar, Phedra Vandenbergh)

Dans

 • 16.00, balletzaal: doe-mee-les dansinitiatie (Thais Stabel)
 • 16.30, balletzaal: doe-mee-les dans volwassenen (Thais Stabel)
Toelatingsproef overtuigend spreken

Ben je 18 jaar, dan kan je starten voor overtuigend spreken zonder voor opleiding woord, mits te slagen voor een toelatingsproef. Deze kan je afleggen op de opendeurdag tussen 14 en 16 uur in klas 4. Meer info

Inschrijvingen

Heb je de smaak te pakken? Dan kan je je meteen inschrijven, online of aan de balie. We vragen iedereen die wil inschrijven voor een eerste jaarscursus met enkel groepsvakken (AMV jongeren, AVV, creatief schrijven of dans) dit online te doen om de wachtrij aan de balie te beperken. Ook op school kan je online inschrijven, met assistentie. Zo moet je niet aanschuiven aan de balie. 

© Copyright 2016 • SLAC/Conservatorium Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY