Oude muziek ensembles

Graad 3 en 4

In de lessen groepsmusiceren ondervind je hoe plezant samen musiceren kan zijn. Er wordt gemusiceerd in kleine groepjes. Voor de leerlingen oude muziek zijn er aparte groepen voorzien, gegeven door experten in dit vakgebied.

Wil je graag altijd samen met zangers musiceren, kan je je ook als instrumentist oude muziek inschrijven in de lessen vocale barokmuziek of vocale polyfonie.

Strijkersconsort 'Lovanima'

Barokviolisten en gambaspelers van Conservatorium Leuven vinden elkaar in het ensemble Lovanima onder leiding van Thomas Baeté, en werken daar samen rond de muziek van componisten als Monteverdi, Gabrieli, Bertali en anderen. Dit prachtige repertoire biedt veel kansen om te werken aan sound, stijl, en expressie en staat dan ook garant voor intense musiceerervaringen!

Thomas Baeté: barokstrijkers, maandag 19.30-20.30

Blokfluitensemble

In het blokfluitensemble leren we alle instrumenten van de blokfluitfamilie kennen en bespelen. We spelen in consort op sopraan, alt, tenor en basblokfluit. Muziek van middeleeuwen tot avant-garde, van renaissance tot barok, van oude dansen en polyfonie tot sonates en suites, en ook arrangementen uit verschillende stijlen staan op het programma. Jaarlijks geven we met de groep een optreden op een originele plaats in Leuven.

Katherine Rooman: maandag 20u30-21u30 (volwassenen), zaterdag 10u-11u (jongeren)
Marleen Vertommen: donderdag 19u30-20u30 (graad 4, gemengde groep)

Luitensemble

In het luitensemble komen vihuela´s, renaissanceluiten, barokgitaren en theorbes samen om te proeven van erg gevarieerd repertoire. Ieder jaar werken we toe naar een concert buiten de muren van Conservatorium Leuven, maar de kwaliteit van dit concert is niet het einddoel. Genieten van polyfoon samenspelen, leren improviseren en de eerste stapjes zetten in continuo zijn dat wel. Omdat we als luitisten getraind zijn in het lezen van tabulaturen voor wat betreft de solo-literatuur, wordt er tijdens het ensemble radicaal voor gekozen om te vertrekken vanuit een notenbeeld. Zo hebben we sneller een overzicht van de compositie an sich en frissen we onder andere spelenderwijs de fa-sleutel op. De contrapuntische lijnen en de contrasterende kleuren van de instrumenten die meespelen, inspireren om tot een spannende en persoonlijke uitvoering te komen.

Floris De Rycker: dinsdag 19.30-20.30

Traverso ensemble

Sien Huybrechts: traverso, donderdag 19.30-20.30

© Copyright 2021 • SLAC/Conservatorium - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY