Creatief atelier op OORtreders

Het creatief atelier o.l.v. Jasper Vanpaemel zal op 20 oktober meewerken aan OORtreders, een tweejaarlijks festival voor avontuurlijke muziek en geluidskunst van Musica, Impulscentrum voor Muziek te Neerpelt.

1968, componist Frederik Rzewski (VS) & Musica Elettronica Viva (IT) gingen op pleinen en straten op zoek naar zachte geluiden om daarmee te improviseren. Met het utopische werk Street Music, wilden ze de lawaaierige samenleving met zachte hand te lijf gaan, en dit het liefst ver buiten de elitaire concertzalen: in gevangenissen, verlaten magazijnen en op publieke pleinen. Artistiek onderzoeker & componist Hans Roels herneemt deze klankinterventie voor het eerst: “Hoewel Rzewski een internationaal gekend componist is, is het 50-jarig werk sinds 1968 niet meer uitgevoerd”.

2018, Met het creatief atelier o.l.v. Jasper Vanpaemel en de makers van Collectief Publiek Geluid, werkt Hans Roels een nieuwe versie en instrumentarium uit. Met stem, draagbare piano’s, elektrische gitaren en klankobjecten weven ze een “levend web van zachtheid” rondom stille geluiden. Beeld je dit in als festivalopener, op het marktplein in Neerpelt, onverwacht en bijna onhoorbaar …

© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY