Overtuigend spreken

Graad 4

In de les overtuigend spreken ben je in de eerste plaats veel zélf aan het woord. Je staat bijna elke week vooraan in de klas om te leren spreken voor een groep. Je vertelt een verhaal, doet verslag van een gebeurtenis, houdt een betoog of een korte speech. Je vergroot je overtuigingskracht door met anderen te debatteren, door zelf argumenten te leren gebruiken en die van anderen te leren weerleggen. Je leert debattrucs te herkennen door naar voorbeelden van andere sprekers te kijken en te luisteren. 

Daarnaast krijg je in een overzichtelijke cursus vele tips aangereikt die je kennis bijspijkeren over argumenteren, storytelling, interviewen en geïnterviewd worden, onderhandelen en speechen.

Aan het einde van elk jaar schrijf je zelf een speech of een betoog onder begeleiding van je leerkracht.

Toelatingsproef

Je kan deze cursus starten na het afleggen van de derde (middelbare) graad woord. Ben je ouder dan 18 jaar en heb je al een juiste en natuurlijke uitspraak? Dan kan je meteen beginnen met het vak overtuigend spreken zonder voorafgaande opleiding, mits het slagen voor een toelatingsproef.

Wil je graag een proef afleggen? Mail dan naar kristien.amerijckx@leuven.be. Op de proef stel je jezelf kort voor en vertel je waarom je de cursus wil volgen (tekst niet opschrijven, zo spontaan mogelijk vertellen!). Daarna lees je de tekst voor die je kan vinden onder documenten op deze pagina.

Uurroosters 2020-2021

Uurooster onder voorbehoud, wijzigingen mogelijk tot 1 oktober 2020.

Margot Vyverman maandag 17.00-18.00
Kristien Amerijckx

zaterdag 9.00-10.00 
zaterdag 10.00-11.00
zaterdag 12.15-13.15
zaterdag 13.15-14.15 

Uren woordcultuur voor leerlingen overtuigend spreken:

Margot Vyverman
Kristien Amerijckx
maandag 18.00-19.00
zaterdag 11.00-12.00
Leraars: 

Kristien Amerijckx, Margot Vyverman

© Copyright 2021 • SLAC/Conservatorium - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY