Reportages

Pret met de trompet!

Muziek

Voor Arthur Gilson (10) is muziek meer dan een hobby. Het is de lucht die hij ademt en door zijn trompet blaast. KabaaL sprak met hem na zijn optreden op Briljant en wij lezen met plezier mee.

Muzieklessen openden mijn wereld

Muziek
Woord

Olivia Binana is slechtziend en studeert al sinds september 2010 muziek in onze school: AMV in de klas voor blinden en slechtzienden bij Lucy Kloeck en dwarsfluit in de klas van Benedikte Goethals. Sinds dit schooljaar volgt Olivia tevens creatief schrijven bij Margot Vyverman. Wij spraken met haar over haar ervaringen.

Lene blaast de pannen van het dak

Muziek

Lene Raes laat zich opmerken in de tromboneklas. Op haar 11 jaar kan ze reeds iedereen in het publiek verbluffen. Springlevend Leuven ging langs in haar tromboneles voor een gesprek.

Leerlingen AMC ontdekken opera

Muziek

De leerlingen AMC gaan elk jaar met de klas naar één van de Artriumconcerten. De eerstejaars (12 jaar) gingen op 15 februari naar 'Libiamo' door ons symfonieorkest o.l.v. Dirk Vandaele en de zangers van de lyrische kunstklas van Bart De Kegel. Voor veel leerlingen was het hun eerste klassieke concert, en zeker hun eerste kennismaking met opera. Voor velen was het een schot in de roos. Lees hier hun eigen reacties.

Taalplezier in Kessel-Lo

Woord

Een reporter van Spinglevend Leuven trok eind januari naar de klas AVV (algemene verbale vorming) L3 bij Veronique Dierckx in Kessel-Lo. Lees mee wat de leerlingen over hun les vertelden!

Steven Kleeven speelt de sterren van de hemel

Muziek

De elfjarige Steven Kleeven uit de pianoklas van Marijke Oers stapelt de topprestaties op. Een reporter van Springlevend Leuven sprak met hem hierover. We geven je hier graag het interview mee.

Finland dankzij Amedee

Muziek

Emiel Cockx (19 jaar) studeerde in 2015 met grootste onderscheiding af aan SLAC/Conservatorium in de celloklas van Melissa Cassiman. Voor deze prestatie ontving hij als beloftevolle jonge strijker een beurs voor een masterclass van vzw Amedee. Deze vzw werd in 2010 opgericht om de herinnering aan Lucas Van Langendonck, stichter en uitbater van de legendarische Leuvense kroeg 'Amedee' in de Muntstraat, levendig houden. Afgelopen zomer trok Emiel hiervoor naar Finland en hij deelt hier deze ervaring met ons.

Drummen doe je met gevoel

Muziek

Steven Strobbe (31 jaar) kwam in de slagwerkklas van SLAC/Conservatorium terecht omwille van onze speciale opleiding en ondersteunende maatregels voor blinden en slechtzienden. MijnLeuven sprak deze zomer met de drummer. Wij geven je het interview graag mee.

Pagina's

© Copyright 2019 • SLAC/Conservatorium - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY