Inschrijvingen

Inschrijven is mogelijk tot 30 september online of op het secretariaat van de hoofdafdeling (Dirk Boutslaan 60-62, Leuven).

Betalen bij voorkeur met bancontact. Rijksregisternummer en attest gedane studies meebrengen bij nieuwe inschrijvingen.

Gezien de grote wijzigingen met het nieuwe decreet zijn 50%-regelingen (vakken binnen één domein - muziek, woord, dans - verdelen over twee scholen) vanaf nu niet meer mogelijk aan SLAC/Conservatorium. Je voor een ander domein in een andere school inschrijven kan wel (bv. muziek bij ons, woord, dans of beeldende kunst elders). Je in twee scholen inschrijven voor hetzelfde domein (zonder 50%-regeling) blijft wettelijk verboden.

Inschrijvingstarieven 2018-2019
Leeftijd op 31/12/2018 Basistarief Verminderd tarief*
Jongeren 6-17 jaar 65 euro 42 euro
Volwassenen 18-24 jaar 129 euro 129 euro
Volwassenen 25+ jaar 307 euro 129 euro

*Zie document "Vermindering inschrijvingsgeld" voor de voorwaarden.

Inschrijving in het DKO onder 12 jaar is fiscaal aftrekbaar als kinderopvang. Je ontvangt automatisch een fiscaal attest.

Online inschrijven

Online inschrijven doe je op mijnacademie.be. Selecteer daar SLAC/Conservatorium.

 1. Log in met je bestaande account (voor SLAC/Conservatorium of een andere academie, één account voor het volledige gezin). Indien je nog geen account hebt, maak een account aan. Voeg alle gezinsleden toe die je wil inschrijven. Bevestig de reeds ingevoerde gezinsleden. Dit kan reeds voor aanvang van de inschrijvingen.
 2. Inschrijven online kan meteen voor een logisch vervolg (voortzetten van de huidige opleiding) of een starterscursus. Volg hierbij nauwkeurig de instructies hieronder. Wil je in een hoger jaar beginnen omwille van een vooropleiding vroeger of op een andere school gevolgd? Contacteer dan eerst het secretariaat telefonisch om je dossier te laten aanpassen. Daarna kan je je inschrijving online finaliseren.
 3. Heb je recht op reductie als -18 jarige omdat je reeds op een andere DKO-school (bv. SLAC/Academie) bent ingeschreven voor een andere richting? Bezorg dan het betalingsbewijs daarvan aan het secretariaat voor je betaalt, zodat ze in je elektronisch dossier kunnen aangeven dat je recht hebt op reductie. Anders betaal je een te hoog bedrag. Breng je het bewijs pas binnen na je betaling, dan kan je een terugbetaling krijgen, maar die betalingen gebeuren door de stad pas ten laatste tegen 1 december 2018.
 4. Schrijf je in en kies je vakken. Hierbij kan je al leraar, dag en uur kiezen voor de klassikale vakken. Voor de individuele vakken spreek je een dag en uur af met je leraar. Voor een nieuw individueel vak kan je zelf geen leraar selecteren, wel je voorkeur voor leraar of dag aangeven in het commentaarvak.
 5. Schrijf je je online in voor een instrument, wacht dan even met betalen tot het secretariaat je een leraar heeft toegewezen. Voor andere opleidingen: betaal onmiddellijk met een betaalkaart online. Je inschrijving is pas geregistreerd als ze betaald is.
 6. Het secretariaat verwerkt de inschrijvingen chronologisch en neemt indien nodig contact met je op om een leraar en waar mogelijk een tijdstip vast te leggen. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de opgegeven voorkeur. Voor individuele vakken spreek je een uur af met de toegewezen leraar.

Heb je problemen met je online inschrijving, dan helpt het secretariaat je graag telefonisch verder op 016 22 21 21.  

Klas volzet?

Er zijn reeds verschillende klassen volzet. Hernieuw deze pagina (F5) om de laatste versie te zien. Voor de klassikale vakken gaat het om de volgende groepen:

 • muziekinitiatie in Heverlee Gemeentehuis, in Wijgmaal en in Holsbeek, zaterdagklas in Kessel-Lo
 • muzikale vorming 2.1 jongeren Leuven op woensdag en op zaterdag
 • creatief schrijven geen plaats op maandag- of dinsdagavond of zaterdag 9.00-11.00. Andere klassen bijna volzet.
 • woordcultuur op donderdagavond bij Jan Bollen

Ook verschillende instrumenten zijn reeds volledig (of bijna) volzet. Het is mogelijk dat er in de loop van september terug plaatsen vrij komen van leerlingen die zich terug uitschrijven, dus maak toch alvast een inschrijving aan als je graag een instrument wil volgen. Schrijf je je online in voor een instrument, wacht dan even met betalen tot het secretariaat je een leraar heeft toegewezen.

Kinderen 2.1 die één van deze instrumenten willen volgen, kunnen zich voor het eerste jaar inschrijven in het kinderkoor naast muzikale vorming en zich op de wachtlijst zetten voor hun keuzeinstrument. Als er geen plaats vrij komt, starten zij volgend schooljaar met hun gewenste instrument. Zij krijgen dan voorrang bij de inschrijving zodat ze dan zeker kunnen starten.

 • accordeon: volzet
 • blokfluit: volzet
 • cello: volzet
 • gitaar 2.1 jongeren: enkel nog plaats in Heverlee Celestijntje (maandag 16.30-17.30) of Holsbeek (16.00-17.00), contacteer hiervoor het secretariaat
 • gitaar gevorderden of volwassenen: volzet
 • harp: volzet
 • hobo: volzet
 • hoorn: volzet
 • klavecimbel en klavierklas: volzet
 • orgel: volzet
 • piano: volzet, voor kinderen 2.1 enkel nog één plaats in Heverlee Celestijntje maandag 15.30-16.30, contacteer hiervoor het secretariaat
 • slagwerk: volzet
 • trombone/eufonium/tuba: volzet
 • trompet/bugel/cornet: volzet
 • viool: bijna volzet (enkel in Heverlee Ruelensvest)
Inschrijvingsuren secretariaat

Vanaf maandag 17 september is inschrijven mogelijk tussen deze uren:

maandag tot donderdag: 9.00-12.00 en 13.00-20.00
vrijdag: 9.00-12.00 en 13.00-17.00
zaterdag: 9.00-12.30

Betalen bij voorkeur met bancontact. Rijksregisternummer en attest gedane studies meebrengen bij nieuwe inschrijvingen.

© Copyright 2018 • SLAC/Conservatorium - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY