Prachtige resultaten Vlamofinale

Muziek

Zeven solisten en twee ensembles uit onze school mochten gisteren aantreden in de finale van de Vlamowedstrijd in de Singel, en ze deden het schitterend. We zijn ontzettend trots. Proficiat allemaal, in het bijzonder Stefanie Van Gool, Korneel Delrue, Merel Van Hemelryck en Charlotte Bleukx die wonnen in hun categorie!

26 nieuwe piano's

Muziek

De piano's in onze scholen worden gemiddeld 50 tot 70 uur per week bespeeld. Geen wonder dat veel van de instrumenten na een halve eeuw tot op de snaar versleten zijn. Daarom krijgen we van stad Leuven 26 nieuwe vleugelpiano's, waaronder 2 Steinway concertvleugels. De twee concertvleugels werden reeds geleverd in januari en prijken in Zaal Artrium, 18 studievleugels (9 Yamaha's en 9 Kawai's) werden de afgelopen weken verdeeld over de klassen zowel in de hoofdafdeling als de bijafdeling. In 2019 volgen nog 6 instrumenten.

Gambaklas op Poole-reis

Muziek

Gambaleraar Thomas Baeté nam in 2013 met zijn ensemble Transports Publics een cd op met de tot dan toe onuitgegeven muziek van Anthony Poole (1629 - 1692). Deze componist met zijn bijzondere levenswandel inspireerde Lieve Daelman, leerling H3 gamba in onze school, om samen met musicologe Sabien Van Dale en leraar Thomas Baeté een reis te organiseren voor de leerlingen en oud-leerlingen van onze gambaklas.

Ook houtblazers aan de top

Muziek

Na de celloklas, leverden ook onze houtblazers mooie prestaties op de Vlamowedstrijd Vlaams-Brabant, met meerdere finalisten: Simon Dallmeier (fagot), Simon Forceville, Leander Keirse en Anthe Luts (altsax) en als absolute uitschieter Stefanie Van Gool (dwarsfluit) met 98% en felicitaties van de jury in de eredivisie.

Proficiat allemaal en heel veel succes met de finale in april!

Cellisten schitteren op Vlamowedstrijd

Muziek

De celloklas van Steven Caeyers maakte indruk op de Vlamowedstrijd Vlaams-Brabant afgelopen zondag. Korneel Delrue, 13 jaar, werd eerste in zijn categorie met 93%. Samen met Merel Van Hemelryck en Charlotte Bleukx won hij bovendien ook in de categorie kamermuziek met 90%. Proficiat alle drie en heel veel succes in de finale op 22 april!

Poëzieweek

Woord

Vorige week trakteerden leerlingen woord je op een gedicht in onze hal en gangen.

Saxensemble goes straatmuziek

Muziek

Ons saxensemble o.l.v. Hilde Mertens speelt zaterdag 13 januari vanaf 14 uur op straat in de Leuvense binnenstad (bij mooi weer aan het bakkerstandbeeld in de Diestsestraat) ten voordele van Vredeseilanden (Rikolto campagne). Kom zeker luisteren en steek een centje in de collectebus voor die goede doel.

Bezoek aan de schouwburg

Woord

De klassen AVV L3 en L4 brachten afgelopen week een bezoek aan de Leuvense schouwburg om alle kanten van het theater te ontdekken.

Pagina's