SLAC/Conservatorium op AlbaNova

Muziek

Onze oude muziekafdeling is dit jaar mooi vertegenwoordigd op het vermaarde AlbaNova festival op 25 juni in Alden Biezen. Het strijkersensemble o.l.v. Thomas Baeté brengt met drie barokviolen en vijf gamba's meerkorig werk van Cavalli, Monteverdi en Massaino. Zeven traverso's uit de klas van Sien Huybrechts zullen tweemaal concerto nr. 6 voor 5 fluiten van Boismortier spelen. Een dansgroep zal een choreografie brengen op de muziek van beide ensembles.

Orgelklas speelt op open kerkendag

Muziek

Gevorderde leerlingen uit de orgelklas van Peter Breugelmans spelen zondag 4 juni op open kerkendag twee concertjes in de Sint-Geertruikerk. Zeer welkom van 14u00-14u30 en 16u00-16u30!

Wist je overigens dat SLAC/Conservatorium een eigen orgel heeft? Kom het bewonderen en/of uitproberen op onze opendeurdag op 24 juni om 14u30 in klas 41.

Dansplatform

Dans

Op zondag 21 mei om 16u30 dansen de leerlingen H2-H3 klassieke dans, klas Veronica Stalpaert, op Dansplatform in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. Ze brengen 'Guernica', een choreografie uit de voorstelling 'Dans Dans Dans' van januari 2016.

Hedendaagse dans in STUK

Dans

Op zondag 30 april brachten Erzsébet Cobut en Beth Lemmens, uit de klas hedendaagse dans van Anaïs Van Eycken, 'Hurt' op het podium van STUK in het kader van Dag van de Dans: een uitnodiging aan het grote publiek om nader kennis te maken met de wereld van de hedendaagse dans.

Foto © Joeri Thiry / STUK - House for Dance, Image & Sound

Schenking Vrienden der Blinden

Muziek

De concerten United Voices en United Sounds hebben 1100 euro opgebracht voor Vrienden der Blinden, een opleidingscentrum voor geleidehonden in Koksijde.

Er zijn momenteel 20 pleeggezinnen actief voor het centrum, en ze verwachten half mei opnieuw een nestje puppy's. Daarvoor zijn extra kennels, drinkbakken en speeltjes nodig. Daarnaast zijn er ook werken gestart aan de uitbreiding van de kennel om de wachtlijst te minimaliseren. Het ingezamelde geld zal dus zeker intensief benut worden!

Benefietacties

Muziek

Vorig jaar schonken we de opbrengst van United Sounds, 1800 euro, integraal aan het Rode Kruis. Zij laten ons nu weten dat ze daarmee vluchtende famielies in conflictgebied Syrië konden opvanen en voorzien dan warme dekens, voedselpakketten en zuiver water. Ook maakte de bijdrage een snelle interventie na de orkaan in Haïti mogelijk.

Dit jaar zamelen we geld in voor Vrienden der Blinden, een opleidingscentrum voor geleidehonden.

Creatief atelier op Mini Blind Date #5

Dans

Net als de voorbije edities, brengt het creatief atelier o.l.v Jasper Vanpaemel een verrassend optreden op Mini Blind Date #5, een productie van MATRIX, centrum voor nieuwe muziek. Ze brengen een vernieuwde versie van de MYO-dansers, reeds te zien op de laatste editie van Art of Sound.

25 maart 2017, 20u15, Handelsbeurs Gent
Toegang gratis, maar best wel reserveren.

Andrea Soto Veres in koor Opera Vlaanderen

Muziek

Andrea Soto Veres, uit de klas van Bart De Kegel, studeerde in juni af voor zang en lyrische kunst aan SLAC/Conservatorium met grootste onderscheiding. Gisteren werd ze geselecteerd bij Opera Vlaanderen om het koor van Opera Vlaanderen te versterken. Proficiat!

Pagina's