Nieuws

Vlamo virtuele solistenwedstrijd

Muziek

De Vlamo-wedstijd was dit jaar een virtuele editie. Opnieuw deden heel wat leerlingen uit onze school mee aan de preselecties Vlaams-Brabant (voor dwarsfluit, saxofoon, klarinet, trompet en gitaar), met hele mooie resultaten. Proficiat aan alle deelnemers!

Tom Van de Venne wint Neoklassieke Talentenjacht

Muziek

Tom Van de Venne, leraar gitaar en akoestische bandcoaching in onze school, heeft met 'Rainy Days' de Neoklassieke Talentenjacht gewonnen. 

Elisabeth Alders in Berlin Opera Academy

Muziek

Elisabeth Alders, koorlerares en leerling opera bij Bart De Kegel in onze school, is aangenomen aan de prestigieuze Berlin Opera Academy voor deze zomer. Ze zal er de rol van Maestra delle novizie in Suor Angelica (G. Puccini) vertolken en daarbovenop de hoofdrol van Zia Principessa als understudy. Deze laatste rol studeerde ze vorig schooljaar in onze lyrische kunstklas.

Festival 20-21

Muziek

Net als de voorbije jaren kunnen leerlingen van SLAC/Conservatorium voor slechts 5 euro naar de concerten van Festival 20-21 gaan. Om te reserveren mail je naar martine@festival2021.be met vermelding van de naam van je leraar. Je kan één ticket extra reserveren met 25% korting. Wij hopen dat jullie allemaal massaal gebruik zullen maken van dit prachtige aanbod!

Concertprogramma Festival 20/21

Aisling Miller schittert opnieuw

Muziek

Specialisatieleerling Aisling Miller, uit de gitaarklassen van Antoon Vandeborght en Chris Adams, maakte de dag voor de lockdown een opname van S'acabbadòra (Francesco Morittu). Ze won hiermee vorige week de eerste prijs op de gitaarwedstrijd van het Baltiq Guitar Festival. Proficiat Aisling!

Bekijk hier de video.

Instrumentenvoorstelling

Muziek

Door de coronamaatregelen kan onze instrumentenvoorstelling niet doorgaan, maar niet getreurd! Ook nu stellen leerlingen elk hun instrument voor, maar dan in een video. Bekijk hier de hele reeks!

Heropstart SLAC/Conservatorium

Muziek
Woord
Dans

We hebben gisteren van de Vlaamse Overheid richtlijnen en adviezen gekregen over de heropstart van het deeltijds kunstonderwijs. De minister van Onderwijs heeft in de pers aangekondigd dat hierbij in 3 fases zal gewerkt. SLAC/Conservatorium en schoolbestuur stad Leuven analyseren de komende dagen samen dit draaiboek en bereiden de lokale aanpak fase per fase voor.

Terugbetaling Beyond the Worlds of Fantasy

Muziek

Door de sluiting van de school is het concert Beyond the Worlds of Fantasy geannuleerd. Verkochte kaarten worden als de school terug open is cash terugbetaald op het secretariaat, op vertoon van de aangekochte kaarten. 

Pagina's

© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY