Nieuwe kids-site

Muziek

Vanaf september kan je vanaf 8 jaar meteen starten met een instrument, maar ken je ook alle instrumenten? Ontdek spelenderwijs de instrumenten en hun klank op deze leuke kids-site. Kan je de quiz goed oplossen, dan win je een kadootje bij inschrijving. Zeker proberen!

kids.slac-conservatorium.be

Bezoek aan Huis van de Polyfonie

Muziek

Op donderdag 17 mei werd de klas muziekgeschiedenis van Lien Ory in het Huis van de Polyfonie (parkabdij Heverlee) ontvangen.  Hier begeleidde Stratton Bull (onderzoeker en contratenor bij Capella Prattensis) de studenten met de interpretatie van de zestiende eeuwse kwadraatnotatie.

Aan de hand van facsimile-fragmenten uit het prachtig verluchte Mechels Koorboek hebben zij de moeilijkheid maar ook de souplesse en evenwichtigheid van de polyfone muziekpraktijk uit de renaissance ondervonden.

Noor De Wilde wint Write Now! Leuven

Woord

Noor De Wilde, leerling creatief schrijven bij Margot Vyverman, is de winnaar van Write Now! Leuven 2018. Ze won deze eerste prijs met haar verhaal 'Trekken'. Proficiat Noor en veel succes in de finale!

Prachtige resultaten Vlamofinale

Muziek

Zeven solisten en twee ensembles uit onze school mochten gisteren aantreden in de finale van de Vlamowedstrijd in de Singel, en ze deden het schitterend. We zijn ontzettend trots. Proficiat allemaal, in het bijzonder Stefanie Van Gool, Korneel Delrue, Merel Van Hemelryck en Charlotte Bleukx die wonnen in hun categorie!

26 nieuwe piano's

Muziek

De piano's in onze scholen worden gemiddeld 50 tot 70 uur per week bespeeld. Geen wonder dat veel van de instrumenten na een halve eeuw tot op de snaar versleten zijn. Daarom krijgen we van stad Leuven 26 nieuwe vleugelpiano's, waaronder 2 Steinway concertvleugels. De twee concertvleugels werden reeds geleverd in januari en prijken in Zaal Artrium, 18 studievleugels (9 Yamaha's en 9 Kawai's) werden de afgelopen weken verdeeld over de klassen zowel in de hoofdafdeling als de bijafdeling. In 2019 volgen nog 6 instrumenten.

Gambaklas op Poole-reis

Muziek

Gambaleraar Thomas Baeté nam in 2013 met zijn ensemble Transports Publics een cd op met de tot dan toe onuitgegeven muziek van Anthony Poole (1629 - 1692). Deze componist met zijn bijzondere levenswandel inspireerde Lieve Daelman, leerling H3 gamba in onze school, om samen met musicologe Sabien Van Dale en leraar Thomas Baeté een reis te organiseren voor de leerlingen en oud-leerlingen van onze gambaklas.

Ook houtblazers aan de top

Muziek

Na de celloklas, leverden ook onze houtblazers mooie prestaties op de Vlamowedstrijd Vlaams-Brabant, met meerdere finalisten: Simon Dallmeier (fagot), Simon Forceville, Leander Keirse en Anthe Luts (altsax) en als absolute uitschieter Stefanie Van Gool (dwarsfluit) met 98% en felicitaties van de jury in de eredivisie.

Proficiat allemaal en heel veel succes met de finale in april!

Cellisten schitteren op Vlamowedstrijd

Muziek

De celloklas van Steven Caeyers maakte indruk op de Vlamowedstrijd Vlaams-Brabant afgelopen zondag. Korneel Delrue, 13 jaar, werd eerste in zijn categorie met 93%. Samen met Merel Van Hemelryck en Charlotte Bleukx won hij bovendien ook in de categorie kamermuziek met 90%. Proficiat alle drie en heel veel succes in de finale op 22 april!

Pagina's