Patricia Vanheukelom

Patricia Vanheukelom is een klassiek geschoolde zangeres uit de zangklas van Lucienne Van Deyck en Dirk Snellings en volgde masterclasses bij verschillende internationaal geroemde pedagogen. Zij volgde ook een bijkomende opleiding in Duitsland aan het Lichtenberger Institut Für angewandte Stimmphysiologie.

Zij is een zangeres die naast het volledig klassieke repertoire ook andere genres durft mee te nemen op haar repertoire.  Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans repertoire in opera en lied vanaf 1600 tot de hedendaagse werken dragen haar voorkeur.

De evolutie van het stemgebruik vanuit wetenschappelijke hoek volgt zij steeds op de voet. Zij gaf concerten in heel Europa, Engeland tot in Zuid- Amerika en verzorgde ook opnames voor de radio en televisie. 

Wegens familiale omstandigheden heeft zij zich vanaf 2007 volledig toegelegd op het lesgeven. Zij is lid van EVTA European Voice Teachers Association.

“De kunst verlangt een geestverwantschap. Voor de kunstenaar is het een dringende noodzakelijkheid dat hij anderen ertoe brengt aan die vreugde deel te nemen.” Igor Strawinsky

© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY