Hedendaagse dans

Middelbare en hogere graad jongeren

In de lessen hedendaagse dans staat de relatie en het contact van de danser met de grond centraal. We gebruiken eenvoudige bewegingspatronen door de ruimte die gebaseerd zijn op de ademhaling, de snelheid en het loslaten van energie om de relatie tussen ons centrum en de gewrichten te activeren.

We werken veel met zwaartekracht en de reactie op het gebruik hiervan: fall & recovery, suspension & release. De bewegingen ontlenen hun vormen aan de natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam en hun ritmes aan de ademhaling. Gewicht verplaatsen, vallen en weer recht veren wordt gecoördineerd met de tweevoudige kracht van in- en uitademen. De kwaliteit van het gebruik van het lichaamsgewicht is van vitaal belang. We focussen op de structuur van het lichaam waardoor elke danser leert om te gaan met zijn/haar eigen fysieke mogelijkheden. Niet alleen onze voeten, maar ons hele lichaam kan ons steun bieden waardoor we meer mogelijkheden, creatieve vrijheid en een andere dimensie creëren.

Hedendaagse dans is uitdagend en maakt sterk en vrij.

In de les artistieke training zetten we oefeningen en ideeën om in uitvoerende dans. Hierbij komen volgende aspecten aan bod:

  • Compositie: Hoe maken we een coherente choreografie? Hoe brengen we onze ideeën samen en zetten we deze om in een dans?
  • Improvisatie: We versterken onze eigen creativiteit en verbeelding zodat de danser een beter idee krijgt van zijn/haar danstaal.
  • Partnering: We gebruiken elkaars lichaam en kracht om nieuwe bewegingen te vinden.

Uurrooster 2017-2018

Uurooster onder voorbehoud, wijzigingen mogelijk tot 1 oktober 2017.

M1: donderdag 16.30-18.00
M2/3: donderdag 18.00-19.30
H1/2/3: donderdag 19.45-21.45

Leraars: 

Thais Stabel a.i. Fenne Toorman

Video's: 
Embedded thumbnail for Hedendaagse dans
Embedded thumbnail for Hedendaagse dans
© Copyright 2016 • SLAC/Conservatorium Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY