Harmonieorkest

Vanaf graad 3

In het harmonieorkest leer je samenspelen met andere houtblazers, koperblazers en slagwerkers. Je leert te luisteren naar elkaar, te werken aan samenklank, kleur en intonatie en je kan ervaren hoe een groot ensemble werkt. We zijn een toffe bende waar iedereen zijn steentje bijdraagt. Jaarlijks verzorgt het harmonieorkest een groot concert in de Minnepoort rond een specifiek thema en een optreden op de opendeurdag. Daarnaast gaan we op verplaatsing optreden als er zich een gelegenheid voordoet.

Naast blazers en slagwerkers zijn ook leerlingen contrabas en basgitaar welkom.

In het harmonieorkest speel je steeds nieuwe muziek die zowel voor de beginnende leerling derde grad als voor de ervaren vierde graadsleerlingen voldoende uitdagingen biedt en veel speelplezier geeft. Daarnaast maken we het voor de concertbezoeker ook interessant met gevarieerde concertprogramma's en soms een extra.

Een greep uit de concertprogrammatie van de voorbije jaren:

  • Moving Sounds: filmmuziek van o.a. Zorro, Narnia, King Kong, ..
  • Rock & Shock: pop en rock muziek van oa Queen, Coldplay, Lady Gaga, Mika,  Earth Wind & Fire...
  • Space Vibrations: muziek van o.a. Star Wars, E.T., The plannets van G.Holst, Ghostbusters, ...
  • Tales of the Dessert: programmamuziek waarbij de woestijn en zijn verhalen centraal stonden o.a. Alli Baba, Aladdin, Damascus, Valley of the Kings,...
  • Arctic Life: multimediaconcert waarbij het sneeuw, ijs centraal stonden met muziek van oa Frozen, The Polar Express, Titanic,... gecombineerd met projecties van o.a. het dierenleven op de noord- en zuidpool, onderzoek naar de gevolgen van de opwarming van de aarde op de poolgebieden en fragmenten uit films.
Leraars: 

Bart Van den Bosch

Tijdstip: 
Zaterdag 9.00-11.00
Video's: 
Embedded thumbnail for Harmonieorkest
Embedded thumbnail for Harmonieorkest
© Copyright 2021 • SLAC/Conservatorium - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY